'Balık Yetiştiriciliği' kategorimizde,
- Yalnızca balık yetiştiriciliği üzerine konular açılmalıdır.
- Büyükbaş, küçükbaş veya diğer hayvancılık konuları için ilgili kategoriler kullanılmalıdır.
- Kullanıcılar balık yetiştiriciliği ile ilgili tecrübelerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşabilir.
- Bilgi kirliliğini önlemek için, bilimsel verilere dayalı veya kanıtlanmış bilgiler paylaşılması önerilir.
- Kullanıcılar yetiştirdikleri balık ırklarını, özelliklerini, balıklar için önerilen yem türleri, yem katkıları, organik beslenme ve özel diyetler ve en uygun yetiştirme koşullarını paylaşabilir.
- Yanlış sınıflandırmalar ve hatalı bilgilerden kaçınılmalıdır.
- Ancak bilimsel veriye dayanmayan veya hayvan sağlığını riske atabilecek besleme önerileri paylaşılmamalıdır.
- Hastalık belirtileri, tedavi yöntemleri ve aşı programları hakkında konular açılabilir.
- Ancak "şu yöntemi denedim, kesin işe yarar" gibi kanıtsız veya bilimsel dayanağı olmayan tedavi önerileri paylaşılmamalıdır.
- Ciddi sağlık sorunlarında veteriner hekimlere danışılması gerektiği belirtilmelidir.
- Kullanıcılar, balıkların yetiştirilme ortamı, barınma sistemleri, hijyen kuralları ve bakım rutinleri üzerine bilgi paylaşabilir.
- Balık, balık yetiştiriciliği ekipmanları alım/satım ilanları bu kategoride değil, "Alım/Satım" kategorisinde açılmalıdır.
- Yanlış veya eksik bilgi içeren, yanıltıcı paylaşımlar içeren veya gereksiz tekrar içeren konular forum yönetimi tarafından kaldırılır veya düzenlenir.