MAZI ÇAMININ HASTALIĞI ?

grafibycimo

Yeni üye
Kullanıcı
Memleket
Adıyaman
Yaşadığı Ülke
Türkiye
Merhaba forum yeni heralde, öncelikle hayırlı olsun, rağbet görmesi halinde çok faydalı olacağından eminim.

Yaklaşık 11-12 ay önce sağdan soldan topladığım tohumları saksıya ekerek mazı çamı yetiştirmeye çalışıyorum. Son 2 aydır çamların yapraklarında benekler oluşmaya başladı ve ayrıca gün geçtikçe de rengi grileşiyor. Bunun nedeni nedir, nasıl bir çözüm tavsiye edersiniz. Çiftçi değilim bu konuda pek bilgim yok. Sadece evde saksıda tohumdan fidan yetiştirip dağa taşa ekiyorum.
1.jpg
2.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cem
Forum sitemize hoşgeldiniz, içten dilekleriniz çok çok teşekkür ederiz.

Fotoğraflarını ilettiğiniz mazı çamı hakkında maalesef bilgimiz yok ancak yapraktaki değişimler bazı durumlarda mantar hastalığını işaret edebilmekte.

Buna ek olarak sık sulama, doğrudan şiddetli güneş ışınlarına maruz kalma ve saksıdaki artık değiştirilmesi gereken toprak mazı çamı fidanlarınızı strese sokabilir.

Size verebileceğim en iyi tavsiye şudur; mutlaka bölgenizde zirai ilaç satan bir bayi bulunacaktır, bu bayideki ziraat mühendislerine sorunuzu iletirseniz ücretsiz bir şekilde ve içtenlikle yardımcı da olacaklardır. Bir ziraat mühendisine danışıp "dikkatli bir şekilde" tavsiyelerini uygulamanızı öneririm.

Uygulamalarınızdan sonra gözlemlediğiniz gelişimleri bizimlede paylaşırsanız gelecekte bu sorunu yaşayanlara yardımcı olup bir hayır duası almış olursunuz. Bizleride çok sevindirirsini :) Geçmiş olsun.

tşkr ederim tavsiyeleriniz için, araştırıp neticeden haberdar edeceğim

• Sevdim
Tepkiler: Cem
Geri
Üst Alt